fbpx

Designmuseo

Aukioloajat

Sosiaalinen media

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
puh. +358 9 6220 540
fax +358 9 6220 5455
info@designmuseum.fi

Ti11-20
Ke–su11-20
Ma11-20
Facebook instagram

Uutiskirje kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Uutiskirjeestä saat ajankohtaista tietoa Designmuseosta, museossa järjestettävistä näyttelyistä, tapahtumista ja muusta toiminnasta. Designmuseon uutiskirje ilmestyy kerran kuussa.


Lähetys epäonnistui. Anna sähköpostiosoitteesi ja kokeile uudelleen.

Tilaus onnistui!

Kiinnostaako keramiikka, kiehtovatko lasiesineet? Tällä sivulla voit tutustua Designmuseon muihin toimipisteisiin Iittalassa, Nuutajärvellä ja Helsingin Arabiassa.

Designmuseo Arabia

Designmuseo Arabia esittelee Fiskars-konserniin kuuluvien Arabian keramiikkatehtaan ja Iittalan lasitehtaan tuotantoa vuodesta 1873 tähän päivään. Designmuseon kokoelmista kootun näyttelyn pääosassa on suomalaisen keramiikka- ja lasimuotoilun monipuolinen historia. Museo sijaitsee Iittala & Arabia Design Centressä Arabianrannassa.

Käyntiosoite:
Hämeentie 135,
00560 Helsinki

Tiedustelut:
Design Lab info
020 439 5326
info@designcentrehelsinki.com

Katso aukioloajat Iittala & Arabia Design Centren verkkosivuilta

Lue lisää Designmuseo Arabiasta Iittala & Arabia Design Centren verkkosivuilta

Designmuseo Iittala

Iittalan lasimuseossa on tällä hetkellä esillä suomalaisen lasitaiteen helmiä 1880-luvulta nykypäivään. Iittalan näyttelyistä laajin näyttely esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Pääosassa näyttelyssä ovat suomalaisen muotoilun kulta-aika, ja silloin syntyneet Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeiset teokset. Iittalan lasitehdas on edelleen toiminnassa ja nykyään osa Fiskars-konsernia. Tehtaan vierailuparvelle on vapaa pääsy arkisin kello 9–20.

Käyntiosoite:
Könnölänmäentie 2 c, 
14500 Iittala

Tiedustelut (opastusvaraukset ja muut kyselyt)
puh. +358 20 439 6230 
iittala.museum@iittala.com

Katso aukioloajat ja tutustu museoon Iittala Kylän verkkosivuilta

Helsingin Korkeavuorenkadun toimipisteen lisäksi Designmuseo on vuodesta 2005 asti hallinnoinut myös lasinvalmistukseen ja lasiesineisiin keskittyneitä tehdasmuseoita Iittalassa ja Nuutajärvellä. Kevään 2024 aikana molemmat museot siirtyvät alueellisille toimijoille: Iittalan museon pyörittämisestä vastaa jatkossa Suomen lasimuseo yhteistyössä Fiskars-konsernin kanssa.

Designmuseo Nuutajärvi

Nuutajärven museo toimii vanhassa kyläpanimorakennuksessa ja sen päänäyttely on suunnittelija Kaj Franckin luoma kokonaistaideteos. Suomen vanhin lasitehdas Nuutajärvi perustettiin 1793 Hämeeseen, nykyiseen Urjalan kuntaan. Nuutajärven huippumuotoilijat, kuten Kaj Franck ja Oiva Toikka tekivät lasitehtaasta tunnetun. Nuutajärven lasimuseossa voi tutustua lasinvalmistuksen kiehtovaan historiaan, joka jatkuu Nuutajärvellä edelleen sekä nuorten että kokeneiden suunnittelijoiden lasistudioissa. 

Käyntiosoite
Nuutajärven lasikylä, 
31160 Nuutajärvi

Tiedustelut:
(opastusvaraukset ja muut kyselyt)

puh. +358 400 305 759
info@nuutajarvenpruuki.fi

Aukioloajat:
Museo on avoinna tilauksesta.

Tutustu Designmuseo Nuutajärveen Lasikylän verkkosivuilta

Helsingin Korkeavuorenkadun toimipisteen lisäksi Designmuseo on vuodesta 2005 asti hallinnoinut myös lasinvalmistukseen ja lasiesineisiin keskittyneitä tehdasmuseoita Iittalassa ja Nuutajärvellä. Kevään 2024 aikana molemmat museot siirtyvät alueellisille toimijoille: Nuutajärven museon pyörittämisestä vastaa tulevaisuudessa Nuutajärven Pruuki Oy.

Yhteistyössä