fbpx

Designmuseo

Aukioloajat

Sosiaalinen media

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
puh. +358 9 6220 540
fax +358 9 6220 5455
info@designmuseum.fi

Ti 11-20
Ke–su 11-18
Ma11-18
Facebook instagram

Uutiskirje kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Uutiskirjeestä saat ajankohtaista tietoa Designmuseosta, museossa järjestettävistä näyttelyistä, tapahtumista ja muusta toiminnasta. Designmuseon uutiskirje ilmestyy kerran kuussa.


Lähetys epäonnistui. Anna sähköpostiosoitteesi ja kokeile uudelleen.

Tilaus onnistui!

Opastukset

Tule opastukselle Designmuseon näyttelyihin ja koe näyttelyt museo-oppaan johdolla. Opastetulla kierroksella opas avaa näyttelyiden teemoja, esittelee keskeisiä teoksia ja kertoo muotoilijoiden työstä. Opastetun kierroksen voi tilata omalle ryhmälle koululaisista työporukoihin. Tarvittaessa räätälöimme opastuksia ryhmäsi toiveiden mukaan. Opastusten kesto on noin tunti. 
Ryhmäkoko 1–25 hlöä. Opastuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Hinnasto: Opastusmaksu koulut (ennakkovaraus): 35€. Lisäksi pääsymaksut. Huom! Alle 16-vuotiaille vapaa pääsy museoon.

Varaukset puhelimitse +358 9 6220 540 klo 8–11, muina aikoina info@designmuseum.fi

Varaa opastus viimeistään viikkoa ennen vierailua. Varauksen voi peruuttaa päivää ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista opastuksista veloitamme opastuksen hinnan.

Työpajat

KOULULAISTEN MUOTOILUHAASTE: EERO AARNIO
Designtyöpaja teemana materiaalit
8.4. – 25.9.2016

Koululaisten muotoiluhaaste -työpajan aluksi ryhmä tutustuu oppaan kanssa näyttelyyn Eero Aarnio. Studiossa suunnitellaan ja toteutetaan oma materiaalilähtöinen suunnitteluhaaste, jossa suunnitellaan uusi konsepti ja esittelyjuliste.
Tervetuloa työpajaan inspiroitumaan alkuun näyttelystä ja tekemään omaa luovaa suunnittelua Studiossa. Koululaisten muotoiluhaaste toteutuu pienryhmätyöskentelynä annetuilla materiaaleilla oppaan ohjauksessa.
Työskentely linkittyy OPS:n aihekokonaisuuksiin: kulttuuri-identiteetti ja kansainvälisyys ja vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta. Oppiaineista Designtyöpaja tukee eri­tyisesti taito- ja taideaineiden opetusta sekä humanistis-yhteiskunnallista aineita, mutta muotoilulla on annettavaa kaikkiin oppiaineisiin.

Kesto: 1,5 h (sis. opastuksen näyttelyssä sekä ohjatun designpajan).
Ryhmäkoko: 20 osallistujaa
Ensisijainen kohderyhmä: 3.-6.-luokat ja 7.-9.-luokat
Työpajakielinä: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: lapset 0 € (alle 16 v.). Työpaja 60 € (sis. opastuksen näyttelyssä sekä ohjatun designpajan).

LASTEN DESIGNPAJA: EERO AARNIO
Suunnittele oma Pony!
8.4. – 25.9.2016

Designpajan aluksi ryhmä tutustuu oppaan kanssa näyttelyyn Eero Aarnio. Studiossa tutustutaaan suunnitteluun ja toteutetaan oma tulkinta Aarnion Ponysta. Näyttely on Eero Aarnion laajin tähän mennessä esitetty katsaus 83-vuotiaan muotoilijan tuotantoon ja muotoiluajatteluun. Poikkeuksellisen pitkän uran tehnyt professori ja sisustusarkkitehti Aarnio on yksi suomalaisen modernin muotoiluhistorian kansainvälisesti tunnetuimpia suunnittelijoita.

Tervetuloa työpajaan inspiroitumaan alkuun näyttelystä ja tekemään omaa luovaa suunnittelua Studiossa. Tekemisen keskiössä ovat erilaisten muotojen ja värien luomat tunnelmat eli tuotteiden sanattomat viestit. Työpajassa tutkitaan Aarnion tuotteiden viestejä ja tehdään ihan omia suunnittelemassa leikkisä jääkaappimagneetti Aarnion Pony-aiheeseen pohjautuen.

Kesto: 1,5 h (sis. opastuksen näyttelyssä sekä ohjatun taidepajan)
Osallistujamäärä: 20 osallistujaa /ryhmä
Kohderyhmä: ensisijaisesti esiopetus ja alkuopetus
Kielet: suomi, ruotsi, englanti ja venäjä
Hinta: Lapset 0 € (alle 16 v.). Työpaja 60 € + materiaalimaksu 2 € / lapsi (sis. opastuksen näyttelyssä sekä ohjatun designpajan). Ryhmässä max 20 osallistujaa
Työpajakäynti on varattava viim. 2 vkoa ennen aiottua vierailua. Työpajavaraukset: puhelimitse (09) 6220 540 klo 8–11, muina aikoina ota yhteyttä info@designmuseum.fi
Työpajat varattavissa Eero Aarnio -näyttelyn ajan (25.9.2016 saakka). Seuraa myös uusia näyttelyitä ja niihin liittyviä työpajoja.

Tehtäviä ja verkkomateriaaleja

Tehtäväkartta ja Esa ja esineet verkossa

Esa ja esineet on lasten ja perheiden oma tehtäväkartta johdattaa pienet museon kokoelmanäyttelyyn Suomalainen muoto. Esa ja esineet -tehtäväkartan saat maksutta käyttöösi kokoelmanäyttelystä. Lisätehtäviä löytyy näyttelyn vetolaatikoista.
Oppimateriaalia

Esa ja esineet -verkko-oppimateriaali on suunniteltu esi- ja alkuopetuksen käyttöön. Designmuseon lasten maskotti Esa johdattaa tutustumaan muotoiluun ja ympäröivään esinemaailmaan. Verkko-oppimateriaalia voi soveltaa päiväkodissa ja koulussa tai vaikkapa kotona. Tutustu Esaan ja tehtäväpankkiin: www.esajaesineet.fi

Päiväkoti tai koulu voi lainata Esan esinesalkun opetuksen tueksi. Esinesalkku sisältää Alvar Aallon suunnitteleman Aalto-maljakon, Olof Bäckströmin alkuun suunnittelemat Fiskarsin yleissakset, Kaj Franckin suunnitteleman Teema-mukin yksivärisenä ja koristeltuna versiona sekä Maija Isolan suunnitteleman painokankaan. Laina-aika on 2 vkoa. Lainaaja vastaa aineiston noudosta ja palautuksesta museoon. Lainaus on maksuton.

Varaukset puhelimitse
+358 9 6220 540 klo 8.00-11.00
(muina aikoina) info@designmuseum.fi

Yhteistyössä