Designmuseo

Aukioloajat

Sosiaalinen media

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
puh. +358 9 6220 540
fax +358 9 6220 5455
info@designmuseum.fi

Ti11-20
Ke–su11-18
MaSuljettu
Facebook instagram

DesignmuseoArabia

Hämeentie 135, 00560 Helsinki
puh. + 358 20 439 5326 (ti-su 12-16)

DesignmuseoIittala

Könnölänmäentie 2 c, 14500 Iittala
puh. +358 20 439 6230

DesignmuseoNuutajärvi

Nuutajärven lasikylä, 31160 Nuutajärvi
puh. +358 20 439 3527

Tilaa Designmuseon uutiskirje!

Uutiskirje kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Uutiskirjeestä saat ajankohtaista tietoa Designmuseosta, museossa järjestettävistä näyttelyistä, tapahtumista ja muusta toiminnasta. Designmuseon uutiskirje ilmestyy kerran kuussa.

Send

Lähetys epäonnistui. Anna sähköpostiosoitteesi ja kokeile uudelleen.

Tilaus onnistui!

Designmuseo tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön kaikenikäisille muotoilusta kiinnostuneille. Haluamme avata monipuolisesti suunnittelutyötä erilaisille yleisöille ja kertoa muotoilun tärkeästä merkityksestä osana ympäristöämme.

Designmuseo tekee tavoitteellista ja kestävää muotoilukasvatustyötä. Sen muotoilukasvatustehtävä kytkeytyy toimintaan valtakunnallisena erikoismuseona, muotoilualan kulttuuriperintötoimijana ja kulttuurilaitoksena. Designmuseo on Suomessa muotoilukasvatuksen keskeinen toimija ja asiantuntija, joka edistää alaa yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa ja toimii aktiivisesti alan kansainvälisessä verkostossaan.

Designmuseo toivottaa tervetulleeksi niin koululaisryhmät, lapsiperheet, opiskelijat, seniorit kuin työporukat – kaikki muotoilusta kiinnostuneet. Tule sinäkin opastetulle kierrokselle, osallistu tapahtumiin tai varaa työpaja!

 

Opettajan uutiskirje


Studio

STUDIO: Utopia nyt!

Designmuseon Studio on inspiroiva ja pedagoginen tila, joka tarjoaa itseohjautuvaa tekemistä ja ohjattuja avoimia työpajoja. Studio on museon työpajatila, jossa järjestetään työpajoja päiväkoti- ja kouluryhmille ja joka on varattavissa kouluryhmien itsenäiseen työskentelyyn. Tilassa on esillä kosketeltavien esineiden kokonaisuus, joka toimii avauksena keskustelulle muotoilusta.

Studiossa toteutuvat museon varattavat työpajat. Erilaisia opastuksia ja työpajoja on tarjolla aikuisille ja lapsille. Tiedustele ryhmällesi sopivaa pakettia puhelimitse +358 9 6220 540 klo 8–11, muina aikoina ota yhteyttä info@designmuseum.fi  ja tutustu kohtaan Työpajat.

OPI Suomalainen muoto

OPI Suomalainen muoto on Designmuseon tuottama oppimateriaali muotoilukasvatuksen tueksi. 7-9-luokkalaisille ja lukioille suunnatussa oppimateriaalissa pohditaan muotoilua moniaineisesti eri näkökulmista. OPI Suomalainen muoto rakentuu kotimaisen muotoilun esimerkkien varaan. Verkkosivusto on toteutettu Designmuseon kokoelmiin kuuluvien esineiden, valokuvien ja arkistomateriaalien pohjalta.

Sivusto on tarkoitettu sekä opettajan että oppilaan käyttöön. Sivuston käytön yhteydessä voi toteuttaa itsenäisen vierailun museoon (hyödynnä tehtävävihko!) tai varata ryhmälle opastuksen tai työpajan. Oppimateriaalia voi hyödyntää myös ilman vierailua museossa.

Tutustu opetusmateriaaliin: www.suomalainenmuoto.fi/opetus

Yhteistyössä