avaa pikavalikko
 • Designworld

  Designworld

  Muotoilun suunnannäyttäjiä //
  27.1.–13.5.2012 @ Designmuseo

  Miten muotoilu vastaa muuttuvan maailmamme haasteisiin ja tarpeisiin? Miten muotoilun keinoin voidaan vaikuttaa yhteiskunnallisiin ongelmiin tai parantaa yksilön elämänlaatua ja hyvinvointia?

  Designmuseon tuottama, apulaisjohtaja Jukka Savolaisen kuratoima Designworld – Muotoilun suunnannäyttäjiä -näyttely tarkastelee nykymuotoilun eri osa-alueita ja toimialan merkitystä yhteiskunnallisella, ekologisella ja yksilötasolla. Ajankohtaisia kysymyksiä ja ratkaisuehdotuksia avataan kansainvälisten ja kotimaisten konseptien, projektien, prototyyppien ja valmiiden tuotteiden kautta.

  Käytettävyydestä ja hyvinvoinnista liikkeelle lähtevä Designworld jatkuu kriittisen muotoilun kautta ekologiseen ja vastuulliseen suunnitteluun, jota käsitellään eri näkökulmista. Näyttely nostaa esiin uusien teknologioiden ja materiaalien merkityksen nykymuotoilussa, sekä avaa konkreettisesti muotoiluprosessia Aalto-yliopiston 365 Wellbeing Design Exploration and Experimentation (DEE) -projektin kautta. Näyttelyn DEE -tila muuntuu ja elää projektin edetessä. Museokävijöillä on mahdollisuus osallistua ja olla osa muuntuvaa työprosessia. Aalto-yliopiston puustudion tuotantoa on puolestaan kriisialueille suunniteltu LIINA-hätäsuoja, jota museovieraat pääsevät testaamaan käytännössä.

  Designworld-näyttely esittelee tuoretta nykymuotoilua maailmanlaajuisesti, monipuolisesti ja avoimin mielin. Muotoilua on esillä lähes kaikilta mantereilta. Mukana on valovoimaisia suunnittelijanimiä, kuten Tord Boontje Hollannista, Campanan veljekset Brasiliasta, Anthony Dunne & Fiona Raby Englannista, Yrjö Kukkapuro Suomesta ja Patricia Urquiola Italiasta. Näyttelyyn osallistuvat projekteillaan mm. MIT – Massachusetts Institute of Technology, Stanfordin yliopisto, EPFL – École Polytechnique Fédérale de Lausanne ja Tongjin yliopisto Shanghaista. Benettonin viestintäkeskus FABRICA tuo Designmuseoon ”Muuntuvan museonsa”, jonka teemana on tällä kertaa ”Tulevaisuus”.

  Designmuseon vuoden 2012 ohjelmisto on osa virallista World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

   

  Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.